Кількість жертв теракту у Москві зросла до 60

Кількість жертв теракту у Москві зросла до 60

Київ  •  УНН

23 березня 2024, 05:29  •  121678 перегляди

Read in English

Понад 60 людей загинули і 115 отримали поранення в результаті терористичного акту зі стріляниною і пожежею в торговому центрі в Москві, причому кількість жертв може зрости ще більше.

Внаслідок теракту в торговельному центрі "Крокус Сіті Хол" у Підмосков'ї загинули понад 60 людей, кількість жертв ще може зрости. Про це повідомили росЗМІ з посиланням на дані Слідчого комітету, передає УНН.

Деталі

Водночас Telegram-канали повідомляють про 70 загиблих. При цьому багато людей померли не від стрілянини, а від пожежі.

Зазначається, що багато тіл було знайдено в туалетах, кімнатах для годування і приміщеннях, де прибиральники зберігали інвентар - там люди ховалися від стрілянини. За інформацією ЗМІ, вони задихнулися через дим під час пожежі.

Окрім того, було госпіталізовано 115 осіб, п'ять із них – діти, 60 дорослих та одна дитина – у тяжкому стані.

Image

Наразі триває ліквідація займання. Окремі осередки займання ще залишилися, але здебільшого вогонь ліквідовано.

Image

Контекст

Стрілянина почалася перед запланованим концертом групи "Пікнік" близько 19:00 за київським часом 22 березня. Спочатку Telegram-канали стверджували, що стрілець один, втім ЗМІ вказують на нібито трьох чоловіків "у камуфляжі".

У ГУР заявили, що теракт є спланованою провокацією російських спецслужб, які діяли за вказівкою російського диктатора Володимира Путіна.

Міністерство закордонних справ відкинуло звинувачення Кремля у нібито причетності України до теракту у підмосковному концертному залі Crocus City Hall.

Американські чиновники підтвердили, що за терактом стоїть "Ісламська держава".

Спланована провокація російських спецслужб за вказівкою путіна: ГУР про теракт у підмосковному "Крокус Сіті Холл"22 березня 2024, 20:12 • 101124 перегляди