Фахівці КНДІСЕ встановили, що росіяни почали частіше використовувати ракети з касетними бойовими частинами - Мін'юст

Фахівці КНДІСЕ встановили, що росіяни почали частіше використовувати ракети з касетними бойовими частинами - Мін'юст

Київ  •  УНН

28 серпня 2024, 09:40  •  45189 перегляди

Read in English

У Мін'юсті повідомили, що фахівці КНДІСЕ встановили, що росіяни почали частіше використовувати ракети з касетними бойовими частинами.

Під час нещодавніх ударів по Україні росіяни застосували два типи ракет із касетними бойовими частинами. Про це на підставі висновків фахівців Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України повідомив в коментарі УНН заступник голови Мін’юсту Андрій Гайченко.

Деталі

"26 серпня були застосовані крилаті ракети з касетними бойовими частинами, а саме крилаті ракети повітряного базування Х-101 та крилаті ракети морського базування 3М "Калібр". До цього зс рф також застосовувалися авіаційні ракети Х-59 з касетними бойовими частинами", - повідомив Гайченко.

 Заступник міністра юстиції додав, що застосовувалися ракети з осколково-фугасними, проникаючої дії та подвійними бойовими частинами, та такими, що за дальністю дії можуть вражати визначені цілі у глибині території України.

Додатково

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України Олександр Рувін розповів, що через дефіцит компонентів росіяни змушені ставити на ракети Х-101 блоки наведення з безпілотників "Орлан-10".