Експерт назвав термін придатності новорічних салатів
Київ • УНН
КИЇВ. 1 січня. УНН. Салати, приготовлені до новорічного столу, мають бути вжиті протягом 2-6 годин. Про це повідомив екс-заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас в коментарі кореспонденту УНН.
"Ті салати, в яких використовується майонез, мають бути з'їдені протягом 2-3 годин. Інші – протягом 6 годин. Та й взагалі понад доби порядна хазяйка не буде тримати їжу, бо вона має бути свіжою", - зазначив експерт.
При цьому він додав, що суворих санітарних правил наразі немає навіть для закладів громадського харчування, оскільки старі радянські норми були скасовані, а новий закон, прийнятий 2014 року, встановлює загальні положення й не вказує, як саме суб’єкту господарювання досягати показника безпечності їжі.
Нагадаємо, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун дала кілька порад, як зробити новорічне меню українців кориснішим, розкритикувавши "важкі" салати з майонезом на святковому столі.
Уляна Супрун рекомендує змінити традиційний новорічний гарнір – картопляне пюре та знайти простішу заміну.