ДТП у Березівці. Не розумію, чому СІЗО - Ігор Мосійчук

ДТП у Березівці. Не розумію, чому СІЗО - Ігор Мосійчук

Київ  •  УНН

10 липня 2023, 03:18  •  1956103 перегляди

КИЇВ. 10 липня. УНН. Утримання у СІЗО ветерана ЗСУ та багатодітного батька, який у ДТП смертельно травмував 14-річну дівчинку, є занадто жорстким запобіжним заходом. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловив громадський діяч та колишній нардеп Ігор Мосійчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП в Березівці. Не слід забирати годувальника з родини - Святослав Піскун про обставини справи

Коментуючи ситуацію з утриманням Сергія Пилипенка під вартою, він зазначив, що не розуміє, чому, «якщо у людини позитивна характеристика, він не тікав, не ховався і не робив перешкод слідству», обрано такий захід.

«Я не розумію, чому запобіжний захід СІЗО зараз. Як на мене, це жорсткий запобіжний захід», - підкреслив громадський діяч, додавши з цього приводу, що «тракторист не може чинити вплив на суд і слідство».

Говорячи про те, як Сергія Пилипенка характеризують у його оточенні, Ігор Мосійчук зазначив, що «це має враховуватися».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП у Березівці. Суддя має зважати на всі обставини справи й на характеристику підсудного - Юрій Луценко про особу Сергія Пилипенка

«Це має враховуватися при обранні запобіжного заходу. Більше того – при обранні запобіжного заходу головне, що має враховуватися, це ризики уникнути слідства й суду та ризики, що людина буде вчиняти вплив на слідство й суд. У випадку з трактористом – цього всього немає. Тому чому йому обрали СІЗО, я не розумію. Чому не поруки, не застава, не особисте зобов’язання. Які ризики зараз існують?» - підкреслив громадський діяч.

Нагадаємо

23 червня у місті Березівка внаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинула 14-річна місцева дівчинка.
У лікарні вона померла від отриманих травм. Водія трактора, Сергія Пилипенка, перевірили на стан сп’яніння – він був тверезий. Наразі він перебуває у СІЗО. Слідчі обласної поліції повідомили йому про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили смерть.

Дружина Пилипенка оприлюднила його листа, у якому він просить родину дівчинки прийняти допомогу, яку готові надати його родичі. З листа також стало відомо, що Пилипенко є багатодітним батьком та служив на фронті.