Дружина капітана зниклого підводного човна є нащадком подружжя з "Титаніка"

Дружина капітана зниклого підводного човна є нащадком подружжя з "Титаніка"

Київ  •  УНН

22 червня 2023, 23:25  •  5642311 перегляди

КИЇВ. 23 червня. УНН. Капітан підводного човна "Титан", яке зникло на шляху до уламків "Титаніка", одружений на правнучці найбагатшого пасажира затонулого лайнера, повідомляє The New York Times, пише УНН.

Деталі 

За інформацією видання, на борту "Титана" є Стоктон Раш – директор OceanGate фірми, яка організовувала це занурення до уламків "Титаніка".

Він одружений на Венді Раш, яка є нащадком двох пасажирів першого класу лайнера. Вони загинули на "Титаніку" під час катастрофи у 1912 році. 

Ісідор та Іда Штраус були найбагатшими пасажирами на лайнері. Містер Штраус, 1845 року народження, був співвласником універмагу Macy's – однієї з найбільших та найстаріших мереж роздрібної торгівлі у США.

Цитата 

"Ті, хто пережив катастрофу, згадували, як бачили, як Ісідор Штраус відмовився від місця в рятувальній шлюпці, коли жінки та діти все ще чекали, щоб втекти з лайнера, що тоне. 

Іда Штраус, його 40-річна дружина, заявила, що не залишить свого чоловіка. Їх двох бачили, стоячи під руку на палубі "Титаніка", коли корабель тонув", – повідомляє The New York Times.

Згодом їхню трагічну історію кохання епізодично згадають в однойменному фільмі. Режисер Джеймс Кемерон показав кадр старшої пари, яка обіймається в ліжку, коли вода підіймається навколо їхньої каюти.

Доповнення

З архівів The New York Times відомо, що тіло Ісидора Штрауса знайшли в морі приблизно через 2 тижні після затоплення лайнера. Останків його дружини так і не знайшли.

Нагадаємо

Екіпаж батискафа "Титан", який зник під час екскурсії до уламків "Титаніка", загинув за трагічних обставин.