Делегація Вселенського Патріархату прибула до Києва: запланували зустрічі для пошуку шляхів порозуміння у церковному питанні

Делегація Вселенського Патріархату прибула до Києва: запланували зустрічі для пошуку шляхів порозуміння у церковному питанні

Київ  •  УНН

22 серпня 2024, 10:28  •  14951 перегляди

Read in English

Представники Вселенського Патріархату відвідали Україну для участі у святкуваннях Дня Незалежності. Делегація зустрінеться з владою та церковними діячами для пошуку шляхів порозуміння між православними України.

Представники Вселенського Патріархату прибули до України. Делегація зустрінеться з владою та церковними діячами для пошуку шляхів порозуміння між православними України, повідомили у ставропігії Вселенського Патріархату в Україні 21 серпня, пише УНН.

Деталі

"Після комунікацї представників Офісу Президента України із Його Всесвятістю Вселенським Патріархом Варфоломієм до України прибула делегація Вселенського Патріархату", - ідеться у повідомленні ставропігії у Facebook.

До складу делегації увійшли: архієпископ Вінніпезький, митрополит УПЦ Канади Іларіон, митрополит Пісідійський Іов та патріарший диякон Епіфаній Камʼянович.

"Приїзд делегації у тому ж складі планувався ще минулого року, проте з непередбачуваних технічних причин її візит було відкладено", - зазначили у ставропігії.

Делегація, як повідомляється, "візьме участь у святкуваннях з нагоди 33-ї річниці Незалежності України та зустрінеться із представниками державної влади і церковними діячами".

Окрема увага буде приділена пошуку шляхів порозуміння між православними України та діалогу для досягнення єдності у церковному питанні

- наголосили у ставропігії.

21 серпня, одразу після прибуття до Києва, члени делегації, за повідомленняма, відвідали ставропігію Вселенського Патріархату в Україні - Андріївську церкву, де відслужили короткий молебень за перемогу України, мужній український народ та церковний мир в Україні.

Зеленський обговорив з Патріархом Варфоломієм закон про заборону УПЦ (МП) в Україні21 серпня 2024, 16:44 • 20622 перегляди