Боррель закликав провести перевибори у Косово

Боррель закликав провести перевибори у Косово

Київ  •  УНН

23 червня 2023, 01:02  •  778826 перегляди

КИЇВ. 23 червня. УНН. Високий представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, 22 червня, провів екстрену зустріч із президентом Сербії Александаром Вучичем та прем’єр-міністром Косово Албіном Курті. Про це пише УНН з посиланням на Twitter головного дипломата ЄС Жозепа Борреля.

Деталі

Представник Європейського Союзу зазначив, що на зустрічі було порушено низку важливих питань, які стосуються напружених відносин між Сербією та Косово.

"На сьогоднішніх зустрічах з лідерами Косово та Сербії ми зосередилися на тому, як розрядити ситуацію на місці", - написав Боррель.

За результатами переговорів, сторони зійшлися на необхідності провести перевибори на півночі Косово та звільнити 3 поліцейських, які були затримані Сербією напередодні.

In today’s meetings with the leaders of Kosovo and Serbia, we focussed on how to defuse the situation on the ground; how to organise new elections and how to return to the Dialogue and implementation of all Dialogue implementation.

We put on the table concrete proposals. pic.twitter.com/Zi9ugi7Id8

— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF) June 22, 2023

Нагадаємо 

Верховний представник ЄС з закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель у четвер запросив президента Сербії Александара Вучича та прем'єр-міністра Косова Альбіна Курті на термінові переговори до Брюсселя.