БЕБ проводить обшуки у постачальників продуктів для Міноборони

БЕБ проводить обшуки у постачальників продуктів для Міноборони

Київ  •  УНН

6 серпня 2024, 19:47  •  12545 перегляди

Read in English

Детективи БЕБ обшукують офіси компаній, що постачають продукти для Міноборони України. Розслідування пов'язане з ухиленням від сплати податків на суму близько мільярда гривень через фіктивні операції.

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ) у Київській області проводять обшуки в офісах компаній, які постачають продукти харчування для Міністерства оборони України. Ці дії проводяться в рамках розслідування кримінальної справи, пов'язаної з ухиленням від сплати податків. Про це повідомили в Бюро економічної безпеки України, передає УНН.

Деталі

Обшуки здійснюються на підставі судової ухвали з метою виявлення та вилучення документів і чорнової бухгалтерії, що може бути важливим для слідства. Операції проводяться таким чином, щоб не заважати законній діяльності підприємств.

Розслідування почалося після аналізу податкових накладних, виявивши, що протягом 2022-2023 років Міністерству оборони України було поставлено продуктів харчування на суму 14,5 млрд грн з ПДВ. Виявилося, що службові особи компаній документально оформляли безтоварні операції з фіктивними компаніями, що призвело до штучного завищення вартості товарів та формування незаконного податкового кредиту з ПДВ. Це дозволило ухилитися від сплати податків у великих розмірах.

Згідно з аналітичними матеріалами БЕБ, збитки, завдані бюджету, становлять значну суму. Агентство з розшуку та менеджменту активів виявило активи фігурантів на майже мільярд гривень.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом прокурорів Київської обласної прокуратури.

Image

Справу "Гуліверу" про нібито ухилення від сплати податків передали до суду - БЕБ25 липня 2024, 16:19 • 100521 перегляд