Аромат яблук та карамелі: японські вчені розробили тест для ранньої діагностики коронавірусу

Аромат яблук та карамелі: японські вчені розробили тест для ранньої діагностики коронавірусу

Київ  •  УНН

 • 15578 перегляди

КИЇВ. 21 березня. УНН. Група японських дослідників повідомила про розробку набору для тестування, який допоможе діагностувати коронавірусну хворобу на ранній стадії. Завдяки цьому тест-набору, користувачі можуть виявити у себе порушення нюху. Про це пише УНН з посиланням на NHK.

Деталі

Група на чолі з професором Ікеда Кацухіса з університету Дзюнтендо оголосила про цю розробку в п’ятницю.

Дослідники говорять, що понад 80% інфікованих коронавірусом в тій чи іншій мірі втрачали нюх. Однак вони зазначають, що людям важко усвідомлювати наявність такого розладу в разі слабких симптомів.

У наборі використовується запах, схожий на аромат зелених яблук і на аромат карамелі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ІФА на антиген чи ПЛР-тест: науковець назвав, який метод покаже COVID-19 швидше

Дослідники повідомили, що вони відрегулювали інтенсивність запаху таким чином, щоб він відповідав мінімальним рівням, які здатні виявити люди з нормальним станом відчуття нюху.