Армія рф свідомо атакувала "Охматдит" напередодні саміту НАТО: у Зеленського назвали причини

Армія рф свідомо атакувала "Охматдит" напередодні саміту НАТО: у Зеленського назвали причини

Київ  •  УНН

8 липня 2024, 14:15  •  27977 перегляди

Read in English

росія навмисно атакувала дитячу лікарню "Охматдит" у Києві напередодні саміту НАТО як "ляпас" Альянсу, в той час як Угорщина та Китай вимагали від Заходу та України негайного припинення вогню, сигналізуючи про триваючу агресію росії та її нехтування правилами і людськими життями.

Армія рф навмисно атакувала дитячу лікарню "Охматдит" в Києві напередодні саміту НАТО як "ляпас" Альянсу,  в той час, як Угорщина і Китай вимагали негайного припинення вогню, звернувшись до Заходу і України, вважає радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк, передає УНН

Деталі

Подоляк у Telegram перерахував три безумовні висновки, зроблені у зв'язку з умисним ракетним ударом по найбільшій дитячій лікарні України "Охматдит"

"1. Це абсолютно продумана дія, спеціально розроблена та схвалена суб’єктом путіним. Напередодні саміту НАТО. Як ляпас Альянсу. рф посилає всім неформальний сигнал приблизно такого змісту: "Навіть відверте вбивство дітей не змусить їх (Альянс) ухвалити всі необхідні рішення. І тому продовжуємо атакувати..."

2. Майже одночасно з навмисним ударом по дітях в українській столиці з вуст лідерів Угорщини та Китаю вкотре пролунала вимога "про негайне припинення вогню". Ця вимога не адресована росії. Вона адресована лише Заходу та Україні. І її мета – створити хибне відчуття: агресор має право вбивати, бо говорить про "мир", а жертва не повинна оборонятись і тому має негайно припинити опір, залишивши території та власних громадян агресору… Це має вкрай неприродний вигляд і абсолютно точно стимулює росію продовжувати атакувати..", - вказав Подоляк. 

Внаслідок російської атаки на Київ вже відомо про 21 загиблого - ДСНС 8 липня 2024, 13:38 • 24092 перегляди

Також третім пунктом радник голови Офісу Президента наголосив, що просто зараз країна, яка навмисно завдала масованого удару по українських містах і дитячому лікувальному закладу в Києві, продовжує головувати в Радбезі ООН. За його словами, це "абсолютно блюзнірський сигнал усім нейтральним країнам: правил немає, а пряме людожерство заохочується". 

Ба більше, як зауважив Подоляк, немає належної реакції ООН, що прямо вказує на очевидне: "якщо війна не закінчиться тотальною поразкою росії, на світ чекає жахлива коротка історія кривавого хаосу, у якому життя не має цінності, а смерть – новий синонім слова "росія"."

Розчищення завалів і збереження медустаткування: в Києві розробили план з ліквідації наслідків удару по "Охматдиту"8 липня 2024, 13:52 • 24406 переглядiв