"Агенція оборонних закупівель" уклала низку угод з українськими виробниками дронів та  засобів РЕБ

"Агенція оборонних закупівель" уклала низку угод з українськими виробниками дронів та засобів РЕБ

Київ  •  УНН

21 серпня 2024, 17:41  •  16008 перегляди

Read in English

Агенція оборонних закупівель Міноборони підписала контракти з українськими компаніями на закупівлю дронів, засобів РЕБ та зв'язку. Це сприятиме розвитку національної економіки та підвищенню обороноздатності країни.

Закупівельна агенція Міноборони АОЗ уклала низку угод з українськими виробниками дронів, засобів РЕБ та зв’язку. Про це УНН повідомляє з посиланням на Міноборони.

"Агенція оборонних закупівель" Міноборони уклала низку угод з українськими компаніями на закупівлю дронів, засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) та зв’язку. Підписання договорів відбулося під час робочої поїздки Президента України Володимира Зеленського до Кіровоградської області

- йдеться в повідомленні.

Заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков наголосив на важливості співпраці саме з українськими виробниками.

Ми свідомо робимо акцент на продукції, яка виготовляється в Україні. Це не лише підвищує нашу обороноздатність, але й сприяє розвитку національної економіки та створенню робочих місць. Закупівля дронів, засобів РЕБ і зв’язку у наших виробників дає нам можливість оперативно отримувати найсучаснішу техніку і бути впевненими в її якості та відповідності потребам ЗСУ

 - сказав Кліменков.

Під час зустрічі Кліменкова зі зброярами були обговорені деталі та обсяги контрактування, а також стратегічні напрями співпраці на найближчий час.

Агенція оборонних закупівель продовжує будувати ефективну співпрацю з українськими виробниками, які прагнуть озброювати наші Збройні сили. Наша постійна порада, якщо йдеться про виробників БпЛА та РЕБ: надавайте свої вироби військовим, збирайте та враховуйте зворотний зв`язок. Техніка, яка має великий запит на полі бою, дуже швидко проходить шлях від кодифікації Міноборони до укладання контракту на закупівлю

- відзначила директорка Агенції оборонних закупівель Міноборони Марина Безрукова.

Зазначається, що Міністерство оборони України продовжує працювати над розширенням співпраці з українськими компаніями та планує найближчим часом укласти нові угоди, які сприятимуть подальшій модернізації військових спроможностей країни.

Україна розробляє військові дрони зі штучним інтелектом для протидії РЕБ21 липня 2024, 01:23 • 88589 переглядiв

Доповнення

Міністр цифрової трансформації повідомив, що 95% дронів для ЗСУ виробляються в Україні. Виробництво зростає, близько 300 компаній займаються виготовленням різних типів дронів, включаючи FPV та розвідувальні.