57 шахтарів опинились під землею через обстріли на Донеччині

57 шахтарів опинились під землею через обстріли на Донеччині

Київ  •  УНН

22 липня 2024, 08:28  •  35267 перегляди

Read in English

На Донеччині через бойові дії відключилась повітряна лінія, що призвело до знеструмлення шахти. 57 працівників, які опинились під землею, вже вивели на поверхню. Міненерго повідомляє про інші порушення в енергосистемі України.

У Донецькій області під час бойових дій відключалась повітряна лінія, унаслідок чого під землею опинились 57 працівників. Їх вже вивели на поверхню. Про це у понеділок повідомили в Міненерго, передає УНН.

У Донецькій області під час бойових дій відключалась повітряна лінія. У  результаті знеструмилась підстанція та приєднані до неї побутові споживачі, а також шахта. Під землею перебували 57 працівників, їх вивели на поверхню. Усіх споживачів заживлено

- розповіли в Міненерго.

Також за даними відомства, у Херсонській області внаслідок бойових дій відключено повітряну лінію через обрив проводів. При цьому знеструмлено побутових споживачів.

У Запорізькій області біля високовольтної підстанції виявлено дрон невстановленого типу. Викликано ДСНС та поліцію, дрон прибрали.

Стан мереж

Як повідомляється, у Київській області відключалась високовольтна повітряна лінія. Причина – пошкодження на ділянці, яка проходить територією білорусі (після 24.02.22 українські енергетики не мають доступу до її обслуговування).

У Сумській області, як повідомляється, вимикалась високовольтна повітряна лінія, у результаті чого знеструмлювалась кабельна лінія та приєднана до неї газотурбінна установка. Лінію включено в роботу, всіх заживлено.

У Полтавській області внаслідок технологічних порушень  також вимикалась високовольтна повітряна лінія. При цьому знеструмлювалось декілька підстанцій, що призвело до порушення технології виробничого процесу на одному з підприємств. Усіх споживачів вже заживили.

У Донецькій області вимикалась високовольтна повітряна лінія, що призвело до знеструмлення підстанцій та побутових споживачів.

У Дніпропетровській області через технологічні порушення знеструмлювались підстанції та підприємство, що призвело до порушення технології виробничого процесу. Підприємство заживлено за резервною схемою.

Надзвичайні ситуації

Також в Міненерго повідомили, що у Рівненській області під час розвантаження щебеню кузов автомобіля наблизився до проводу повітряної лінії на недопустиму відстань, внаслідок чого був смертельно вражений електричним струмом чоловік, що перебував біля автомобіля.

Сьогодні із 18:00 до 23:00 діятимуть три черги відключень світла, імпорт планується з 5 країн – Укренерго22 липня 2024, 07:34 • 31954 перегляди