ukenru
zustrich-patriarkha-kirila-z-papoyu-frantsiskom-u-kazakhstani-ne-vidbudetsya-roszmi

Зустріч патріарха кирила з папою Франциском у Казахстані не відбудеться – росЗМІ

 • 148720 переглядiв

КИЇВ. 25 серпня. УНН. Російські ЗМІ повідомляють, що предстоятель рпц патріарх кирило скасував візит до Казахстану, де мала відбутися його зустріч з Папою Римським, пише УНН.

Деталі

У Казахстані, де у вересні заплановано міжконфесійну конференцію, патріарх кирило мав зустрітися з Папою Римським.

РосЗМІ з посиланням на високопосадовця рпц повідомляють, що предстоятель російської православної церкви скасував свій візит до країни. У цьому вбачаються ознаки подальшого погіршення відносин через російську війну в Україні.

Додамо

У квітні повідомлялося, що Папа Римський скасував зустріч із предстоятелем російської православної церкви патріархом кирилом, яка була запланована в Єрусалимі на червень.

Франциск заявив, що шкодує про відміну зустрічі. За його словами, дипломатія Ватикану дійшла висновку, що зустріч "може викликати велику плутанину зараз".

У травні ЗМІ повідомляли, що в ЄС розглядали можливість включення глави рпц патріарха кирила до шостого пакету санкцій.

патріарх кирило виправдовує вторгнення росії в Україну, заявляючи, що воно має “духовні та ідеологічні підстави". Глава рпц називає тероризм росії "метафізичною" боротьбою із Заходом.

Він також благословляв російських солдатів, що йдуть у бій, і підтримував ідею про те, що росіяни та українці є єдиним народом.

Українські Національні Новини

Політика