znestrumlennya-mozhe-povtoryuvatisya-cherez-kontrol-voroga-nad-zaes-mer-melitopolya

Знеструмлення може повторюватися через контроль ворога над ЗАЕС - мер Мелітополя

 • 182060 переглядiв

КИЇВ. 27 серпня. УНН. Ситуація із знеструмленням територій Запорізької та Херсонської областей, ймовірно, буде продовжуватися, адже окупанти контролюють Запорізьку АЕС. Про це у відеозверненні повідомив Мелітопольський міський голова Іван Федоров, передає УНН.

Цитата

«Ситуація із відключенням електроенергії на території Запорізької та Херсонської областей буде повторюватися, тому що ворог контролює Запорізьку АЕС, і ніхто не може прогнозувати, що вони будуть робити.

Не вирішиться і питання щодо подання газу до Мелітополя, а саме - проведення нового газопроводу з Бердянська до Мелітополя. Хочу привести лише один факт. В Бердянську зник газ на два місяці раніше, ніж в Мелітополі. В Бердянську він ще не з’явився. А про прокладання газопроводу, про який каже псевдовлада, не йдеться. Тому газу під час опалювального сезону в Мелітополі не буде і з’явиться він лише у випадку деокупації міста», – повідомив Федоров.

Деталі

Він закликав громадян з окупованих територій, хто має змогу виїжджати, скористатися цією можливістю. Також Федоров додав, що влада працює над тим, аби вже з наступного тижня була змога надавати матеріальну допомогу, що надходить від міжнародних фондів та організацій, людям, які евакуювалися. Отримати таку допомогу можна буде моментально під час реєстрації тимчасово переміщених осіб.

Нагадаємо

25 серпня дії російських загарбників спричинили повне відключення Запорізької АЕС від енергомережі – вперше в історії станції. Також було відсутнє електропостачання на Запоріжжі та на Херсонщині.

Наразі ЗАЕС знову підключено до енергомережі.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Слов'янськ уночі знову обстріляли

     • 143460 переглядiв

    Від рук російських окупантів постраждали понад 1110 дітей

     • 112007 переглядiв