zghoda-na-posmertne-donorstvo-vriatuvalo-6-zhyttiv-za-dobu

Згода на посмертне донорство врятувало 6 життів за добу

 • 13029 переглядiв

Завдяки згоді на посмертне донорство двох родин, 6 пацієнтам пересадили життєво важливі органи. Для термінової пересадки серця 59-річному чоловіку з Волині використали гелікоптер Нацполіції. Про це розповіли у четвер в МОЗ, передає УНН

Деталі 

Як розповіли в МОЗ,  пану Миколі з Волині діагностували кардіоміопатію. Потреба в трансплантації серця стала настільки високою, що без неї життя рахувалося на лічені дні.  

Коли серце знайшли, виникла проблема як його доставити. У відомстві вказали, що відстань між Черкасами і Ковелем понад 600 кілометрів, а донорське серце "живе" близько 4 годин.  Тоді медики залучили гелікоптер з Центру авіаційного забезпечення Національної поліції України. 

Завдяки злагодженій співпраці донорське серце запрацювало в грудях пана Миколи на операційному столі. Зараз пан Микола дихає самостійно і набирається сил.

Того ж дня, рятівні трансплантації було поранено ще 5 пацієнтам у двох центрах трансплантації. У Інституті Шалімова пересадили три нирки і печінку. Ще одну донорську нирку пересадили у Черкаському Онкоцентрі.

Як запевнили в МОЗ, стан усіх пацієнтів відповідає рівню перенесеного оперативного втручання.

У відомстві також подякували родинам померлих донорів за їхні рішення і довіру до медиків. 

Аутотрансплантації стали буденністю: у Центрі хірургії та трансплантології ім. Шалімова розповіли про зміни в роботі, які внесла війна25.09.24, 16:00

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Згода на посмертне донорство врятувало 6 життів за добу

     • 13029 переглядiв