zelenskyi-vidvidav-komandnyi-punkt-sso-bilia-vovchanska-zaslukhav-dopovid-shchodo-diialnosti-spetspryznachentsiv

Зеленський відвідав командний пункт ССО біля Вовчанська: заслухав доповідь щодо діяльності спецпризначенців

 • 50062 переглядiв

Президент України відвідав передовий командний пункт ССО у районі Вовчанська. Зеленський нагородив військових та обговорив стратегію розвитку Сил спеціальних операцій з командуванням.

У день Сил спеціальних операцій ЗСУ, президент України Володимир Зеленський відвідав передовий командний пункт у районі Вовчанська. Про це глава держави заявив у Telegram, передає УНН.

Деталі

Харківський напрямок. Передовий командний пункт Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. Район Вовчанська. Честь бути сьогодні тут і привітати наших воїнів ССО із професійним днем, відзначити їх державними нагородами

- йдеться в дописі 

Володимир Зеленський наголосив, що бійці ССО воюють на найгарячіших ділянках фронту – успішно проводять спецоперації та виконують завдання.

Хочу вам подякувати за ваші героїчні операції як у тилу ворога, так і під час захисту й деокупації наших територій, міст і сіл, починаючи від захисту ДАПу в 2014 році, потім Гостомель, Херсонщина й операція на Харківщині. Бережіть, будь ласка, себе. Сьогодні ви на цьому напрямку, він, напевно, один із найскладніших. Уся країна на вас розраховує, ми точно переможемо

- заявив президент. 

Володимир Зеленський та Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заслухали доповідь командувача Сил спеціальних операцій Олександра Трепака щодо стратегії розвитку ССО та виконаних і запланованих завдань.

"Найгарячіші ділянки фронту. Найвідповідальніші завдання": Зеленський показав кадри роботи ССО29.07.24, 09:10

Бригадний генерал Олександр Трепак розповів про три основні напрями діяльності ССО: психологічні операції та некінетичні дії, рух опору на тимчасово окупованих територіях та дії підрозділів спецпризначення.

Також обговорили подальше реформування та розвиток спроможностей ССО згідно із сучасними викликами та з використанням найкращого світового й вітчизняного досвіду, набутого з 2014 року.

Окрім того, президент відзначив воїнів державними нагородами, зокрема двох Героїв України, а 142-му навчально-тренувальному центру ССО присвоїв почесне найменування "імені генерал-хорунжого Всеволода Змієнка".

Нагадаємо

29 липня - День Сил спеціальних операцій ЗСУ. ССО виконують складні бойові завдання, пройшли сертифікацію НАТО і беруть участь у ключових операціях з оборони України.

Популярні

Новини по темі

Олімпіада-2024: дзюдоїстка Білодід вилетіла в 1/8 фіналу

 • 13354 переглядiв

Одеський мед бʼє рекорди експорту - поставляється вже до США

 • 25217 переглядiв

Партизани розвідали казанський пороховий завод у рф - "АТЕШ"

 • 24916 переглядiв

П'ятий індієць загинув, воюючи за росію в Україні - AFP

 • 22841 переглядiв

У Німеччині блискавка вдарила в дерево: загинула дитина

 • 13251 переглядiв