zelenskiy-obgovoriv-iz-premyerom-britaniyi-posilennya-ppo-ta-robotu-zernovogo-koridoru-popri-vsi-zagrozi

Зеленський обговорив із прем'єром Британії посилення ППО та роботу "зернового коридору" "попри всі загрози"

 • 85489 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком, сторони обговорили посилення ППО України та функціонування «зернового коридору», повідомили у п'ятницю в Офісі Президента, пише УНН.

Деталі

Президент України й Прем'єр-міністр Великої Британії, як вказано, "обговорили подальшу оборонну співпрацю, зокрема щодо посилення української системи ППО ракетами та засобами для боротьби з дронами".

Президент також висловив подякував за "всю своєчасну й різнобічну допомогу" від Сполученого Королівства, зокрема, за нещодавній пакет оборонної підтримки на 100 млн фунтів стерлінгів.

Співрозмовники докладно обговорили ситуацію на фронті.

«росія й далі намагатиметься окупувати весь Донбас. Окупанти здійснили кілька спроб оточити Авдіївку, але щоразу наші воїни зупиняли їх і відкидали назад, завдаючи болісних втрат. У цих спробах ворог втратив щонайменше бригаду», – розповів Зеленський.

Зеленський поінформував Сунака і про ситуацію в Чорному морі й про дії росії, які створюють небезпеку для цивільного судноплавства, зазначили в ОП.

За словами Глави держави, "попри всі загрози «зерновий коридор» продовжить функціонувати", вказали в ОП. Співрозмовники обговорили подальшу роботу над впровадженням страхування цивільних суден.

Глава держави подякував голові британського уряду за потужні слова підтримки України, які прозвучали в британському парламенті 23 жовтня. Сторони також скоординували позиції щодо співпраці на міжнародних майданчиках і збереження міжнародної підтримки України.

Лідери також поділилися оцінками ситуації на Близькому Сході й погодилися, що припинення ескалації конфлікту буде в інтересах світової спільноти.

Раніше 

Керівник ОП Єрмак телефоном поговорив з радником прем’єра Британії з питань нацбезпеки.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Україна повернула тіла ще 50 полеглих українських бійців

     • 65237 переглядiв

    На Вінниччині з гепатитом А госпіталізовано 135 пацієнтів

     • 105042 переглядiв