zbilshennia-potuzhnostei-heneratsii-naperedodni-zymy-obhovoryly-ministr-enerhetyky-ta-kerivnytstvo-yebrr

Збільшення потужностей генерації напередодні зими обговорили міністр енергетики та керівництво ЄБРР

 • 16564 переглядiв

Міністр енергетики обговорив співпрацю з ЄБРР щодо зміцнення стабільності енергетичної системи України та збільшення генеруючих потужностей напередодні зими на тлі значної шкоди, заподіяної ворожими атаками.

Міністр енергетики України Герман Галущенко обговорив з делегацією Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) співпрацю для посилення стійкості української енергосистеми та нарощування потужностей генерації. Про це повідомили у пресслужбі Міненерго у середу, передає УНН.

Наразі ситуація досить складна: значних пошкоджень зазнали потужності маневрової генерації – тепло- та гідроелектростанцій, а також об’єкти системи передачі електроенергії. Через дефіцит в енергосистемі ми вимушені застосовувати обмеження для споживачів. Але ворог не припиняє атаки, і важко передбачити, якими будуть їх наслідки перед початком зими. Тому наше ключове завдання наразі – максимально наростити до початку зими потужності розподіленої генерації, об’єкти якої є набагато складнішою ціллю для ворога

– заявив Герман Галущенко.

Наслідки ворожих атак: до зими українці можуть проводити значну частину дня без світла – FT05.06.24, 12:53

Міністр підкреслив, що вже тривають роботи із встановлення газових турбін, а також визначено місця для розміщення газопоршневих установок. Ці проєкти реалізуються із залученням міжнародних партнерів. Як розповіли в Міненерго, на зустрічі обговорили можливості залучення допомоги ЄБРР для цих проєктів.

Також очільник Міненерго поінформував про підготовку нормативної бази для стимулювання встановлення домогосподарствами і бізнесом генеруючих потужностей, зокрема сонячних панелей, які зможуть забезпечити потреби споживачів у період відключення електропостачання.

Також готується низка рішень для дерегуляції і спрощення процедур приєднання до мереж.

Нагадаємо

Уряд прийняв рішення спростити умови будівництва генеруючих об'єктів, щоб пришвидшити процес нарощування додаткової генерації. А НБУ працює над скасуванням деяких податків для завезення енергетичного обладнання.

На сьогодні Україна втратила понад 9,2 МВт потужності – Міненерго05.06.24, 10:01

Популярні

Новини по темі

У Києві зупинили фунікулер: що відомо

 • 20904 переглядiв

Біткоїн перетнув цінову позначку у 70 тисяч доларів

 • 15103 переглядiв

У москві на пам'ятнику Жукова з'явився напис "ГУР": відео

 • 20446 переглядiв