zastupnik-ministra-rozvitku-ekonomiki-rozpoviv-chomu-nastilki-vazhlivo-eksportuvati-ukrayinski-produkti-ta-yak-tse-vplivaye-na-ekonomiku-krayini

Заступник Міністра розвитку економіки розповів, чому настільки важливо експортувати українські продукти та як це впливає на економіку країни

 • 237850 переглядiв

Деталі

Як зазначив чиновник, після розблокування портів 16 українських суден вже вирушили до своїх покупців, ще 6 чекають на завантаження. Висоцький зазначив, що це вже має позитивний економічний ефект для України.

Заступник Міністра порівняв, якщо Україна за липень місяць експортувала 3 млн тон сільськогосподарської продукції в цілому, то за перші 2 тижні серпня було експортовано вже 2 млн тон. 

Експерт пояснив, що це означає:

Цитата

“По-перше – це мінімум плюс 250-300 млн доларів валютної виручки тільки за місяць. Це знову ж ми повертаємось до золотовалютних резервів. Стабільності курсу гривні, інфляційних факторів. По-друге – це фактично підтягує ціни“, – заявив Висоцький.

Доповнення

Україна, ООН, Туреччина та росія підписали 22 липня угоду, спрямовану на забезпечення безпечного проходу суден, що заходять та виходять із трьох українських чорноморських портів: "Одеса", "Чорноморськ", "Південний". Вони були заблоковані рф після вторгнення 24 лютого. Україна та росія є великими експортерами зерна, і блокада портів затримала в країні десятки мільйонів тонн зерна.

Перше судно з зерном у межах угоди вийшло з порту Одеси 1 серпня. Перше судно під завантаження вперше з 24 лютого зайшло в порт на Одещині 6 серпня. Тож, коридор запрацював в обидва боки.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    У Харківській області посилюють комендантську годину

     • 312920 переглядiв

    Усик – Джошуа 2: де і коли дивитися трансляцію бою-реваншу

     • 348825 переглядiв