zambiia-pryiednalas-do-komiunike-hlobalnoho-samitu-myru-zelenskyi

Замбія приєдналась до комюніке Глобального саміту миру - Зеленський

 • 17530 переглядiв

Замбія приєдналася до комюніке Глобального саміту миру, підтримавши зусилля з побудови справедливого і стійкого миру, про що оголосив Президент України Володимир Зеленський.

Республіка Замбія, яка розташована на Африканському континенті, приєдналась до комюніке Глобального саміту миру, повідомив у четвер Президент України Володимир Зеленський, передає УНН

Вдячний Замбії за приєднання до комюніке Саміту миру й підтримку зусиль, спрямованих на досягнення сталого, всеосяжного та справедливого миру

- написав Зеленський у соцмережі X. 

За його словами, відзначається зростання підтримки Саміту миру та його підсумкового комюніке на всіх континентах, зокрема в Африці.  

Президент також наголосив, що Замбія, разом з іншими африканськими країнами, займає чітку позицію на підтримку Статуту ООН, миру та прогресу.

Зеленський наголосив, що Формула миру – це інклюзивний формат, який дає змогу кожній країні висловитися і зробити свій внесок у досягнення спільних цілей. 

"Закликаємо всі миролюбні країни приєднатися до комюніке та реалізації Формули миру. Разом ми здатні відновити мир, стабільний розвиток і взаємоповагу в міжнародних відносинах", - додав голова держави. 

Зеленський: до комюніке Саміту миру приєдналась Організація американських держав19.06.24, 14:59

Популярні

Новини по темі

Дрони СБУ вразили нафтобази в росії – джерела

 • 20989 переглядiв

Повернення астронавтів Starliner перенесено на 26 червня

 • 11122 переглядiв

Країни ЄС погодили 14-й пакет санкцій проти росії

 • 24199 переглядiв