zalyakuvannya-rf-krimchan-scho-v-ukrayini-posadit-vsikh-ne-vidpovidaye-diysnosti-genprokuror

Залякування рф кримчан, що в Україні "посадять всіх", не відповідає дійсності - Генпрокурор

 • 1117414 переглядiв

КИЇВ. 22 серпня. УНН. Після повернення Криму українське правосуддя каратиме безпосередньо представників окупаційної влади та колаборантів, а не всіх кримчан, як залякує російська пропаганда. Про це повідомив Генеральний прокурор України Андрій Костін на заході у переддень саміту Кримської платформи, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Є інші проблемні питання, зокрема, це російська пропаганда. Вона переконує кримчан, що в Україні їх всіх посадять, тому що вони для України вони зрадники. З початком повномасштабного вторгнення це залякування тільки підвищилось, посилилося. Але насправді це жодним чином не відповідає дійсності. Оскільки Україна, на відміну від росії – це демократична європейська держава, яка поважає закон й поважає верховенство права», - розповів Костін.

За його словами, серед підозрюваних у кримінальних справах та обвинувачених у відомстві зараз проходить:

  • окупаційні кримські топчиновники;
  • чиновники різного рівня;
  • правоохоронці;
  • судді;
  • підприємці, які добровільно, ініціативно пішли на співпрацю з окупантами та надають свої послуги в межах оборонного замовлення рф.

«Під час розслідування таких кримінальних проваджень і прокурори, і слідчі завжди зважають на обставини вчинення злочину, наявність умислу, суспільну небезпеку та масштаби заподіяння шкоди. Тому я завжди вимагаю індивідуального підходу при вирішенні саме таких питань. Для нас пріоритет з точки зору кримінального переслідування, це ті, хто добровільно співпрацюють з державою-агресором, окупаційною адміністрацією, силовими структурами тощо», - розповів Костін.

Генпрокурор зазначив, що дуже важливо, аби був поданий сигнал українським кримчанам, що реінтеграція відбуватиметься з чітким дотриманням прав людини, оскільки для України верховенство права це - не порожні слова.

Доповнення

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов анонсував нові несподіванки для окупантів у Криму.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    На Кіровоградщині ОВА заборонила масові заходи 23 і 24 серпня

     • 613691 переглядiв