zaluchyv-biitsiv-do-budivnytstva-maietku-sud-vstanovyv-2-mln-hrn-zastavy-komanduvachu-syl-terytorialnoi-oborony-pivden

Залучив бійців до будівництва маєтку: суд встановив 2 млн грн застави командувачу сил територіальної оборони "Південь"

 • 32117 переглядiв

Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід командувачу сил територіальної оборони "Південь" у вигляді 2 мільйонів гривень застави. Про це пише УНН з посиланням на Державне бюро розслідувань.

Деталі 

Наразі прокуратура готує апеляцію, оскільки сторона обвинувачення просила суд обрати командувачу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з правом внесення застави у 5 млн грн.

У ДБР нагадали, що посадовець залучив трьох військовослужбовців до будівництва свого маєтку ще у 2023 році. Вони понад рік будували дім для начальника, отримуючи при цьому доплати за нібито виконання бойових завдань на передовій.

НАЗК перевірило понад 500 посадовців ТЦК: агентство виявило лише 8 порушників 21.05.24, 15:07

Тож, 3 червня 2024 року працівники ДБР у співпраці з СБУ повідомили про підозру командувачу регіонального управління сил територіальної оборони "Південь". 

Командувачу повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень, що заподіяло істотну шкоду в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України). За скоєне йому загрожує покарання до 12 років позбавлення волі

- резюмували в ДБР.

Нагадаємо

В Одесі правоохоронці викрили посадовця Приморського РТЦК та СП Одеси який організував багатомільйонну схему заробітку на чоловіках, охочих уникнути мобілізації

Популярні

Новини по темі