zakonoproekt-pro-mobilizatsiiu-u-radi-planuiut-napratsiuvaty-kompromisnyi-variant

Законопроект про мобілізацію: у Раді планують напрацювати компромісний варіант

 • 111631 переглядiв

Український законопроект про мобілізацію не буде проголосований у початковому вигляді. Буде напрацьована компромісна версія.

Законопроект про мобілізацію, який вніс у Верховну Раду Кабінет міністрів, не буде проголосовано в оригінальному вигляді. Парламентарі планують розпочати роботу з напрацювання компромісного варіанту проекту закону. Про це в ефірі телемарафону заявила народний депутат, заступниця голови Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук, передає УНН.

Ми вже розуміємо, що в оригінальному вигляді законопроект про мобілізацію не буде виноситися на голосування. Я думаю, це буде комітетська версія. Є профільний Комітет з питань безпеки та оборони. І цього тижня робоча група буде працювати над компромісним варіантом законопроекту про мобілізацію, який би дозволив його проголосувати у сесійній залі 

- сказала Кравчук.

Вона додала, що законопроект викликає певні занепокоєння стосовно корупційних норм, а також те, що він був розкритикований Уповноваженим з прав людини.

Лубінець: "Законопроєкт про мобілізацію містить норми, що суперечать Конституції"28.12.23, 00:32

Крім того, Кравчук наголосила, що люди мають відчувати справедливий підхід до мобілізації, а також бійці, які зараз на фронті, мають розуміти, коли їх змінять.

"Але мають прийти підготовлені, навчені люди", - зазначила нардеп.

Нагадаємо

25 грудня Кабінет міністрів України спрямував до Верховної Ради законопроект №10378, що регулює питання мобілізації, рекрутингу та проходження військової служби. Ця законодавча ініціатива передбачає низку обмежень і санкцій щодо військовозобов'язаних громадян України, які ухиляються від мобілізації.

Як заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, законопроект про мобілізацію, який вніс у Верховну Раду Кабінет міністрів, не буде проголосовано в такому вигляді, як пропонує уряд. Проект закону буде виноситися на голосування Верховної Ради лише після обговорення та внесення змін.

Павло Башинський

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ПС ЗСУ попередили про ракету у напрямку Кропивницького

     • 108000 переглядiв

    У Києві нормалізувалась якість повітря

     • 86584 переглядiв