ukenru
zagibeli-vodnikh-bioresursiv-u-richtsi-ros-v-mezhakh-kiyivschini-ne-viyavleno

Загибелі водних біоресурсів у річці Рось в межах Київщини не виявлено

 • 9139 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Після ДТП, внаслідок якого у притоку річки Рось потрапив інсектицид, станом на 9 та 10 червня загибелі водних біоресурсів в межах Київщини по р. Рось не виявлено. Про це повідомила прес-служба Київського рибоохоронного патруля, передає УНН.

"Станом на 9 та 10 червня (08:15 год.) загибелі водних біоресурсів в межах Київщини по р. Рось не виявлено", - йдеться в повідомленні.

Також усіх користувачів та громадських інспекторів рибоохорони в районі можливого ураження хімікатами попередили про можливі ризики негативних наслідків.

А користувачами Косівського водосховища, яке розташоване на річці Рось внесено до водойми значний обсяг вапна з метою запобігання негативним наслідам.

Раніше УНН повідомляв, що, попередньо, гербіциди не вплинули на стан води у річці Рось.

Нагадаємо, за інформацією Білоцерківської РДА Київської області, в результаті ДТП на території Вінницької області 1 тонна інсектициду потрапила до притоки річки Рось.

З'ясувалося, що в автомобілі, що потрапив в аварію в селі Збаржівка та спричинив забруднення водойм, були фунгіциди та гербіциди.

Відповідні служби відібрали проби води зі ставка та р. Рось.

У зв'язку з цією ситуацією Біла Церква і Умань переведені на аварійний режим водопостачання.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом потрапляння отрутохімікатів у водойму та крадіжки цих речових з сільгосппідприємств. 

Правоохоронці не виключають умисний підпал авто з хімікатами.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП