zabrudnennia-dovkillia-rf-ocholyla-antyreitynh-vnaslidok-eksportu-enerhonosiiv-slidom-yde-avstraliia

Забруднення довкілля: рф очолила антирейтинг внаслідок експорту енергоносіїв, слідом йде Австралія

 • 15360 переглядiв

Експорт вугілля та газу з Австралії завдає більшої шкоди клімату, ніж з будь-якої іншої країни, крім РФ. До 2035 року викиди від експорту викопного палива Австралії можуть зрости на 50%.

Російські СПГ посилюють кліматичну кризу, сприяючи загальній глобальній кліматичній катастрофі. Згідно з новим дослідженням, експорт вугілля та газу з Австралії завдає більшої шкоди клімату, ніж з будь-якої іншої країни, крім рф.

Пише УНН із посиланням на The Guardian.

Деталі

Росія займає очолює антирейтинг країн-забруднювачів середовища внаслідок експорту енергоносіїв. Експорт вугілля та газу з Австралії завдає більше шкоди клімату, ніж з будь-якої іншої країни, за винятком рф. Про це йдеться у новому дослідженні, яке було проведено на замовлення Австралійського інституту прав людини Університету Нового Південного Уельсу.

У звіті йдеться про те, що експорт викопного палива з Австралії залишиться приблизно на нинішньому рівні щонайменше до 2035 року, оскільки країна продовжує затверджувати нові проекти з експорту вугілля та газу.

Викиди від експорту викопного палива Австралії склали близько 30 млрд. тонн CO2 за 63 роки, починаючи з 1961 року, і, за прогнозами, вони зростуть на 50% до 2035 року.

Країна продовжує йти цим шляхом, незважаючи на те, що є більш вразливою до наслідків кліматичної кризи, ніж більшість інших країн.

"У нас є внутрішні цілі [зі скорочення викидів], але нічого щодо експорту. Ми експортуємо 91% нашого вугілля і близько трьох чвертей газу, і ми не плануємо відмовлятися від цієї торгівлі.. Австралійська громадськість заслуговує на те, щоб знати правду про це і про наслідки для нас ", - заявила доктор Джилліан Мун, керівник проекту кліматичної підзвітності Австралійського інституту прав людини.

Кліматичні активісти зіпсували будинок Лео Мессі на Ібіці06.08.24, 19:08

У звіті також йдеться:

Експорт австралійського викопного палива у 2023 році, ймовірно, призведе до викидів 1,15 млрд тонн CO2 - майже втричі більше, ніж було викинуто зсередини країни.

У 2022 році країна відповідала за 52% світового експорту металургійного вугілля та 17% світового експорту енергетичного вугілля. Металургійне вугілля використовується у виробництві сталі, енергетичне - у виробництві електроенергії.

За п'ять років до 2020 року Австралія більш ніж подвоїла свій експортний потенціал скрапленого природного газу, збільшивши його на 62 млн тонн на рік.

Лише 19% газу, що видобувається в Австралії, використовується всередині країни. Решта або експортується, або використовується як енергія для експортної промисловості.

Пляжі Кіпру можуть зникнути до 2100 року через зміну клімат28.07.23, 23:31 • [views_475560]

Популярні

Новини по темі