z-pochatku-velikoyi-viyni-v-ukrayini-skoyeno-136-tisyach-voyennikh-zlochiniv-yermak

З початку великої війни в Україні скоєно 136 тисяч воєнних злочинів – Єрмак

 • 317370 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. З початку повномасштабного вторгнення проти України скоєно 136 тисяч воєнних злочинів. За цей час було вбито орієнтовно 11 тисяч мирних жителів, 497 із яких – діти. Про це повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак під час відеозвернення до відвідувачів виставки «Російські воєнні злочини», яка відкрилася 4 вересня в Берлінському університеті імені Гумбольдта, передає УНН.

Цитата

«З лютого 2022 року внаслідок повномасштабної російської агресії проти України скоєно 136 тисяч злочинів. За нашими даними, за цей час було вбито орієнтовно 11 тисяч мирних жителів, 497 із яких – діти. Ще 20 тисяч дітей викрали та вивезли до Росії. Ці цифри не є остаточними, а перелік злочинів далеко не вичерпний», – сказав Єрмак.

Деталі

У відеозверненні Андрій Єрмак укотре наголосив на важливості дотримання Формули миру, запропонованої президентом Зеленським, і притягнення РФ до відповідальності за воєнні злочини.

Доповнення

Виставка демонструє фотографії, зроблені по всій Україні з 24 лютого 2022 року – дня початку повномасштабного російського вторгнення. Виставка триватиме до 16 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чехія запропонувала в Джидді допомогу в галузі ядерної безпеки та переслідування за військові злочини

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    У Харкові прогримів вибух

     • 51569 переглядiв

    Канада обіцяє понад 52 млн доларів допомоги Україні

     • 58102 переглядiв

    Новини по темі

    В Україні оголосили масштабну повітряну тривогу

     • 2566895 переглядiв