ukenru
yevropeyskiy-soyuz-vimagaye-vid-kndr-pripiniti-zapuski-balistichnikh-raket

В ЄС засудили п'яте ракетне випробування Північної Кореї

 • 9902 переглядiв

КИЇВ. 11 серпня. УНН. Європейський Союз переконує Північну Корею відновити переговори зі США щодо запуску балістичних ракет, передає УНН із посиланням заяву прессекретаря Європейської служби зовнішніх дій.

Як йдеться в заяві, після п'ятого за останні тижні недели випробування балістичних ракет малої дальності, КНДР продовжує підривати міжнародну роботу по зміцненню довіри і забезпечення тривалого миру і безпеки на Корейському півострові, вільного від ядерної зброї.

"Ми очікуємо, що КНДР буде утримуватися від будь-яких подальших провокацій, виконувати свої заявлені зобов'язання і повністю виконувати свої міжнародні зобов'язання, визначені в численних резолюціях Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй. КНДР повинна зробити конкретні кроки в напрямку повної та незворотної відмови від своїх ядерних програм, програм в області зброї масового знищення та балістичних ракет", - йдеться в заяві.

Як заявляється, ЄС твердо переконаний, що дипломатичний процес повинен бути продовжений і розвинений.

"Ми очікуємо, що КНДР швидко відновить переговори зі Сполученими Штатами на робочому рівні, як це було погоджено на зустрічі в демілітаризованій зоні 30 червня, і створить сприятливі умови для проведення конструктивних і стійких переговорів", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, КНДР провела 10 серпня випробування нової зброї під керівництвом Кім Чен Ина.

За останні два тижні це були вже п’яті випробування, що проводяться північнокорейськими військовими. 6 серпня КНДР здійснила запуски нових тактичних керованих ракет під керівництвом лідера країни Кім Чен Ина. Дві тактичні керовані ракети пролетіли близько 450 км, вразивши цілі в Японському морі. За підсумками випробувань спостерігав за ними Кім Чен Ин заявив, що ракетні пуски були "попередженням в зв’язку з спільними військовими навчаннями" Південної Кореї і США, які розпочалися 5 серпня і можуть тривати до 20 серпня.

Українські Національні Новини

Новини Світу