ukenru
yevropa-sidit-na-porokhoviy-dizhtsi-cherez-yadeniy-shantazh-rf-op

"Європа сидить на пороховій діжці" через ядерний шантаж рф - Подоляк

 • 135861 переглядiв

КИЇВ. 8 серпня. УНН. В Офісі Президента наголосили, що російська федерація відкрито перейшла до ядерного шантажу на Запорізькій АЕС в місті Енегодар. Як зазначається, країна-агресор мінує територію атомної електростанції та зберігає снаряди в цехах. Про це повідомив радник керівника ОП Михайло Подоляк у Twitter, інформує УНН.

Цитата

«рф відкрито перейшла до ядерного шантажу на Запорізькій АЕС: мінування території АЕС; зберігання снарядів у цехах; прямі погрози підривом, щоб залишити «випалену землю». Європа сидить на пороховій діжці. Де заяви від Ради Безпеки ООН, ультиматуми МАГАТЕ, сюжети CBSNews?», - ідеться в його заяві.

Доповнення 

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі виразив стурбованість щодо ситуації на Запорізькій АЕС, яку окупанти захопили на початку березня. Через обстріл російськими військовими Запорізької атомній електростанції в Енергодарі відкрито провадження.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав надати міжнародним інспекторам доступ до Запорізької атомної електростанції після ворожого обстрілу найбільшої в Європі атомної станції минулих вихідних. 

Окупаційні російська війська обстрілюють ЗАЕС, щоб знеструмити південь України. Представник пресслужби ГУР міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі національного марафону повідомив, що на Запорізьку АЕС російські окупанти завезли зброю та вибухівку.

Українські Національні Новини

Політика