yes-skhvalyv-plan-dlia-ukrainy-rozblokuvavshy-16-miliardiv-yevro-dopomohy-dlia-finansovoi-stabilnosti-na-tli-viiny-z-rosiieiu

ЄС остаточно ухвалив План України з реформами для виплат з фонду у 50 млрд євро

 • 17240 переглядiв

ЄС схвалив план України, дозволивши запустити програму Ukraine Facility на суму 50 мільярдів євро, з яких Україна отримала 1,89 мільярда євро попереднього фінансування та очікує 16 мільярдів євро загалом цього року, щоб зміцнити свою фінансову стабільність в умовах війни з Росією.

Європейський Союз остаточно схвалив План України, дозволивши запустити програму Ukraine Facility на 50 мільярдів євро, з яких Україна отримає 1,89 мільярда євро попереднього фінансування та очікує 16 мільярдів євро загалом цього року, повідомив у вівторок Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише УНН.

ЄС остаточно ухвалив План України, необхідний для реалізації програми Ukraine Facility обсягом 50 млрд євро. Схвалення Плану дозволяє повноцінно запустити Ukraine Facility - наша держава отримає 1,89 млрд євро попереднього фінансування. А загалом цього року в межах програми розраховуємо залучити 16 млрд євро. Це посилить нашу фінансову стійкість в умовах повномасштабної війни з росією

- зазначив Шмигаль у Telegram.

Він подякував Бельгії, яка головує в Раді ЄС, та державам-членам Євросоюзу за високу оцінку Плану України та непохитну підтримку.

У ЄС погодили План України з реформами для виплат з фонду у 50 млрд євро08.05.24, 15:19

Популярні

Новини по темі

Буданов: ресурси ворога на Харківщині - обмежені

 • 87752 переглядiв