yermak-i-sallivan-obhovoryly-rosiiski-raketni-udary-po-ukraini

Єрмак і Салліван обговорили російські ракетні удари по Україні

 • 30073 переглядiв

Єрмак і Салліван обговорили посилення протиповітряної оборони України після нещодавніх російських атак, а також запланували майбутнє українсько-американське співробітництво.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном. Про це повідомили в Офісі глави української держави, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що під час першої у новому році бесіди сторони обговорили наслідки нещодавніх масованих обстрілів території України з боку Росії з використанням різних видів ракетного озброєння та дронів-камікадзе типу "шахед".

Андрій Єрмак поінформував про результати роботи сил ППО України, які збили переважну більшість ворожих повітряних цілей, зокрема й аеробалістичні ракети "Кинджал".

Співрозмовники погодилися з важливістю посилення української протиповітряної оборони. Було відзначено важливість збереження необхідного рівня підтримки ППО України з боку США.

Єрмак висловив щиру подяку команді президента США Байдена за всі зусилля, спрямовані на якнайшвидше ухвалення Конгресом США необхідного Україні пакета допомоги.

Андрій Єрмак і Джейк Салліван також скоординували кроки щодо реалізації планів українсько-американської співпраці на 2024 рік в усіх напрямах, зокрема у сфері національної безпеки.

Єрмак у Вашингтоні провів закриту зустріч із радником Білого дому Салліваном: обговорили подальшу підтримку України14.11.23, 07:43 • [views_91380]

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Харкові є влучання – міський голова

     • 36328 переглядiв

    Над Бєлгородом збили 9 повітряних цілей – губернатор

     • 35469 переглядiв