yaponiya-zbilshuye-defitsit-torgovelnogo-balansu-z-dopomogoyu-eksportu-a-import-bye-rekordi

Японія збільшила дефіцит торговельного балансу, а імпорт б'є рекорди

 • 331382 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. 15-й місяць поспіль Японія відзначає дефіцит торговельного балансу, оскільки як імпорт, так і експорт досягли рекордно високого рівня на тлі різкого зростання цін на енергію та продукти харчування та падіння єни. Про це пише агенство The Associated Press, передає УНН.

Деталі

Дефіцит у розмірі 2,16 трлн єн (15 млрд доларів) став найвищим за жовтень з того часу, як порівняні дані були вперше зібрані 1979 року, повідомило у четвер міністерство фінансів.

Величезний дефіцит виник, незважаючи на впевнене зростання експорту, яке зросло на 25,3% минулого місяця до 9 трильйонів єн (64 мільярди доларів) порівняно з минулим роком. За даними міністерства, серед товарів, експорт яких збільшився, були автомобілі, медичні товари та електричне обладнання.

Імпорт становив 11 трлн єн (79 млрд доларів), збільшившись на 53,5% порівняно з попереднім роком. Японія залежить як від імпорту енергоносіїв, так і від імпорту продовольства у той час, коли в усьому світі зростає інфляційний тиск.

Торговий баланс Японії в останні роки коливався частково через перебої у виробництві та інші проблеми, пов'язані з пандемією коронавірусу.

Також критично важливим зростання вартості імпорту є зниження вартості японської валюти. Долар США, який рік тому торгувався приблизно по 110 єн, останнім часом зріс майже до 150 єн. В останні тижні падіння сповільнилося, і зараз долар торгується на рівні близько 140 єн.

Війна в Україні та інші глобальні чинники спровокували нещодавнє різке зростання цін на енергоносії. Японія імпортує майже всю свою нафту.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський призначив Венедіктову послом України у Швейцарії

     • 331321 переглядiв

    росія тримає у Чорному морі ракетоносії близько 20 "Калібрів"

     • 291745 переглядiв

    McDonald's повернувся у Хмельницький

     • 401192 переглядiв