ukenru
yaponiya-bere-na-sebe-golovuvannya-v-g7-premyer-virushit-v-turne-krayinami-svitu

Японія бере на себе головування в G7. Прем'єр вирушить в турне країнами світу

 • 493843 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда заявив у середу, що проведе переговори з президентом США Джо Байденом у Білому домі 13 січня, а також відвідає інших союзників G7 цього місяця, передає The Japan Times, пише УНН.

Деталі

Цей візит стане першою поїздкою Кісіди до столиці США з моменту вступу на посаду в жовтні 2021 року, хоча кілька разів він проводив переговори з Байденом, зокрема в Японії.

Японія бере на себе головування в G7, і Кісіда заявив, що цього місяця він також планує відвідати Францію, Італію, Канаду та Велику Британію.

Кісіда прийме саміт лідерів G7 у Хіросімі у травні 2023 року і хоче поставити досягнення миру, вільного від ядерної зброї, до міжнародного порядку денного.

Він зауважив, що очікує, що G7 підтвердить підтримку України, а також продемонструє «солідарність з рештою світу» та залучить «глобальний Південь» до таких питань, як зміна клімату, продовольча та енергетична кризи.

Він зазначив, що зустріч із Байденом буде «надзвичайно важливою» та продемонструє «зміцнення японо-американського союзу». Очікується, що два лідери обговорять проблеми регіональної безпеки, включаючи Північну Корею та Китай, а також вторгнення росії в Україну та способи вирішення проблеми зміни клімату.

Кісіда сказав, що він також порушить питання посиленої оборонної політики Японії.

Доповнення

Минулого місяця уряд Японії схвалив масштабний перегляд оборонної політики, у тому числі значне збільшення витрат.

У ході своєї найбільшої за останні десятиліття перестановки у сфері оборони Японія пообіцяла до 2027 року збільшити витрати на безпеку до двох відсотків від ВВП, змінити військове командування та придбати нові ракети, які можуть вражати віддалені пускові установки противника.

Українські Національні Новини

Новини Світу