yak-vyikhaty-z-okupovanykh-terytorii-ta-rf-do-ukrainy-roziasnennia

Як виїхати з окупованих територій та рф до України: роз'яснення

 • 26587 переглядiв

Через закриття пункту пропуску "Колотилівка – Покровка" громадянам України рекомендують повертатися через Литву, Латвію, Естонію, Грузію чи Туреччину. Служба зовнішньої розвідки попереджає про ризики фільтраційних заходів з боку РФ та Білорусі.

Через те, що не працюватиме невизначений термін пункт пропуску "Колотилівка – Покровка" для повернення на підконтрольну Україні територію громадянам, які мають закордонний паспорт, варто обирати шляхи через такі країни як Литва, Латвія, Естонія, Грузія чи Туреччина. Про це УНН повідомляє з посиланням на Службу зовнішньої розвідки.

Враховуючи складну ситуацію на кордоні з росією, яка розв’язала війну проти нашої держави, пункт пропуску "Колотилівка – Покровка" не працюватиме невизначений термін. Тож для повернення на підконтрольну Україні територію громадянам, які мають закордонний паспорт, варто обирати шляхи через такі країни як Литва, Латвія, Естонія, Грузія чи Туреччина

- йдеться в повідомленні.

Служба зовнішньої розвідки зауважує, що до українців з російської сторони будуть застосовуватися фільтраційні заходи. Із ризиками можна ознайомитися тут

"Якщо ж громадяни України обрали шлях повернення через територію білорусі (підтримує країну, що розв’язала збройну агресію проти нашої держави), то також варто бути готовими до фільтраційних заходів. Про ризики, які існують в рб для українців – читайте тут", - зазначається в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що безпека має бути пріоритетом, тож під час повернення на підконтрольну Україні територію рекомендується користуватися тільки надійними маршрутами, що дозволять мінімізувати ризики порушення ваших прав та свобод.

На Волині відкрили гумкоридор для виїзду з ТОТ на підконтрольну Україні територію11.08.24, 02:06

Доповнення

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук повідомляла, що на Сумщині через російські обстріли вимушено призупинили роботу гуманітарного коридору Колотилівка — Покровка. Проте для виїзду з ТОТ українці можуть скористатись коридором через білорусько-український кордон.

Популярні

Новини по темі

На Київщині вже зареєстровано 13 індустріальних парків

 • 22711 переглядiв

ЗСУ знищили міст через річку Сейм у курській області рф - ЗМІ

 • 30766 переглядiв

Клименко про ситуацію на Сумщині: 70% дітей вже евакуйовано

 • 19265 переглядiв

Усик - Ф'юрі: визначена дата та місце бою-реваншу

 • 11367 переглядiв