vyprobuvannia-hiperzvukovoi-rakety-pivnichnoiu-koreieiu-provalylosia-v-poloti

Випробування гіперзвукової ракети Північною Кореєю провалилося в польоті

 • 105957 переглядiв

Північна Корея випробувала гіперзвукову ракету, яка вибухнула незабаром після зльоту, пролетівши близько 250 км, перш ніж впасти в Японське море.

Північна Корея провела випробування гіперзвукової ракети, яка вибухнула в повітрі невдовзі після зльоту. Про це пише CBS News, передає УНН.

Деталі

Представник Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї повідомив, що гіперзвукова ракета вилетіла з району Пхеньяна близько 5:30 ранку й подолала близько 250 км.

За словами посадовця, з неї під час польоту виходило більше диму, ніж зазвичай, можливо, вона працювала на твердому паливі.

Берегова охорона Японії заявила, що ракета впала в Японському морі.

Випробування відбулося після того, як у понеділок і вівторок Північна Корея запустила на південь сотні повітряних куль зі сміттям.

Загалом Пхеньян відправив понад тисячу повітряних куль зі сміттям у відповідь на листівки з критикою лідера Кім Чен Ина, які активісти запускають з Південної Кореї на північ.

Відтак Сеул призупинив військову угоду 2018 року, спрямовану на зниження напруженості, і відновив пропагандистські трансляції з гучномовців уздовж кордону.

Пентагон: Треба стежити за можливою відправкою військ КНДР в Україну26.06.24, 05:54

Популярні

Новини по темі

Армія РФ завдала ударів по восьми громадах Сумщини

 • 27974 переглядiв