vyazniv-z-vil-i-gepatitom-mozhut-zaluchiti-do-budivnitstva-liniyi-vagnera-britanska-rozvidka

Вʼязнів з ВІЛ і гепатитом можуть залучити до будівництва лінії "вагнера" – британська розвідка

 • 137104 переглядiв

Деталі

"27 жовтня 2022 року російський олігарх євген пригожин опублікував у мережі повідомлення про те, що його приватна військова компанія "вагнера" змінила свої стандарти і вербує російських засуджених, які страждають на серйозні захворювання, зокрема ВІЛ і гепатит С", – ідеться у повідомленні.

Як зазначили, роль "вагнера" значно змінилася після повномасштабного вторгнення росії в Україну. У попередніх конфліктах він дотримувався відносно високих стандартів набору, і багато його найманців були професійними російськими військовими.

"Набір ув’язнених із серйозними медичними проблемами свідчить про підхід, який тепер надає пріоритет кількості, а не досвіду чи якості", – інформує розвідка.

У Міноборони Великої Британії нагадали, що нещодавно пригожин обговорював плани створити 200-кілометрову оборонну "лінію вагнера" на сході України. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти будують "лінію вагнера", щоб стримати наступ ЗСУ – британська розвідка

"Існує реалістична ймовірність того, що частину засуджених новобранців спочатку залучать до будівництва оборони", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо

Раніше повідомляли, що очільник пвк "вагнер" євген пригожин вербує на війну проти України зеків, щоб використовувати їх як "гарматне м’ясо" під час розвідування українських позицій.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Через аварію частина Рівного залишилася без світла

     • 190760 переглядiв

    ЄС закликав росію повернутися до "зернової угоди"

     • 206865 переглядiв