ukenru
vsi-sirovatki-vid-botulizmu-v-ukrayini-zoseredzheni-v-odnomu-regioni

Всі сироватки від ботулізму в Україні зосереджені в одному регіоні

 • 26905 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. Всі сироватки від ботулізму, які має в своєму розпорядженні Україна, зосереджені на одному складі під Києвом, про це в інтерв’ю УНН розповіла ведучий інфекціоніст України Ольга Голубовська.

За її словами, кількість сироватки від ботулізму в Україні дуже мала, а хворим доводиться добувати сироватку контрабандними шляхами.

"На сьогодні в Україні є 12 доз сироватки, уся вона сконцентрована на одному складі біля Києва. Це все одно, що її нема. Ось, наприклад: зараз в Олександрівській лікарні лежить хлопець з ботулізмом. Його друг - у Донецькій області в реанімації. Ясна річ, як і всі, він купив сироватку контрабандним шляхом. Цей контрабандний препарат врятував життя десяткам людей. Якщо б його не було - смертність від ботулізму була б ще більшою", - розповіла Ольга Голубовська.

Лікар додала, що в 2017-му році було зареєстровано 200 випадків захворювання на ботулізм в Україні, а в 2018-му від цієї інфекції вже загинуло п’ятеро людей.

Читайте також: Невидимі вороги: спеціаліст розповіла, чим загрожує українцям відсутність сироваток від смертельно небезпечних інфекцій.

Українські Національні Новини

Здоров'я