ukenru
vselenskiy-patriarkhat-virishiv-ne-rozrivati-spilkuvannya-z-moskovskim-patriarkhatom

Вселенський патріархат вирішив не розривати спілкування з Московським патріархатом

 • 12764 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Вселенський патріархат не переривав спілкування з Московським патріархатом. Про це повідомили в прес-службі архієпископії, передає УНН.

"Дорогі брати і сестри, сповіщаємо вас про те, що наша Архієпископія-Екзархат, що знаходиться в юрисдикції Вселенського патріархату, полягає в повному спілкуванні з усією Православною церквою. Також сповіщаємо вас про те, що Вселенський патріархат не переривав спілкування з Московським патріархатом і продовжує його поминати в порядку, уставновленному в диптиху. Всі православні віруючі можуть брати повну участь у літургійному житті і церковних таїнствах в наших парафіях. Ми закликаємо всіх священиків, дияконів, ченців, черниць та вірних нашої Архіепіскопії-Екзархату молитися за єдність Церкви і просимо священнослужителів голосно підносити в кінці сугубою єктенією за Божественною Літургією наступну молитву архімандрита Софронія", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Білоруська ПЦ як частина РПЦ розриває відносини з Константинополем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На думку РПЦ "Константинополь перестав бути центром координації в православ'ї" і самоліквідувалася

Раніше, Синод РПЦ (Російської православної церкви - ред.) Визнав неможливим подальше євхаристійне спілкування з Константинополем.

Нагадаємо, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявив, що найближчим часом буде скликано Архієрейський собор для об'єднання трьох церков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Душанбінська православна церква слідом за РПЦ оголосила про розрив з Константинополем

Нагадаємо, раніше, 11 жовтня, священний Синод Константинопольського патріархату підтвердив вже прийняте рішення про те, щоб Вселенський патріархат приступив до надання автокефалії церкві України.

Українські Національні Новини

Політика