voyuvav-proti-zsu-na-botsi-rosiyan-na-15-rokiv-zasudili-dezertira-zradnika

Воював проти ЗСУ на боці росіян: на 15 років засудили дезертира-зрадника

 • 525874 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Дезертир-зрадник, якого затримали в Донецькій області під час бойових дій, отримав вирок суду на 15 років за ґратами, повідомляє пресслужба ДБР, передає УНН.

Деталі

За матеріалами ДБР суд визнав винним правоохоронця, який втік на тимчасово окуповану територію та воював на боці росіян проти ЗСУ. Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Повідомляється, що з початку березня 2022 року правоохоронець кілька місяців переховувався на окупованій території Маріупольського району Донецької області. Згодом він самостійно звернувся до так званого «мвс днр» з проханням взяти його на «службу».

Загарбники призначили його на посаду до одного з підрозділів. З січня 2023 року на тимчасово окупованій території Волноваського району обвинувачений зі зброєю чергував на блокпості та здійснював його охорону. Також він брав безпосередню участь у воєнних діях проти України, вказали у ДБР.

У червні 2023 року під час активних бойових дій військовослужбовці ЗСУ затримали фігуранта неподалік селища Нескучне Волноваського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Київщині СБУ викрила колаборантку, яка працювала на рф під час окупації Херсона

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Удар рф по Харкову: постраждалих уже 27

     • 1149777 переглядiв