ukenru
vorozhi-diversanti-dosit-chasto-namagayutsya-zayti-na-teritoriyu-ukrayini-derzhprikordonsluzhba

Ворожі диверсанти досить часто намагаються зайти на територію України - Держприкордонслужба

 • 150478 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Останнім часом російські диверсанти часто намагаються перетнути кордон та потрапити на територію України, проте безуспішно. Про це в ефірі телемарафону у п'ятницю повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, пише УНН.

Цитата

«Досить часто диверсанти намагаються зайти на територію України, але по території нашої держави вони багато чого пройти не можуть. Наші воїни їх виявляють, одразу відкривають вогонь. У подальшому такі групи відходять за лінію держрубежу», - сказав Демченко.

Деталі

За словами речника ДПСУ, росія досить часто використовує свої диверсійно-розвідувальні групи. Найбільша активність відмічається на напрямку Сумської області.

Групи диверсантів можуть досягати і 10 осіб, їхня основна задача - це диверсії та викриття місць розташування сил оборони України.

Окрім цього Демченко наголошує на тому, що ворожі диверсанти це також загроза для місцевих жителів, бо окупанти відкривають вогонь по будь-яких транспортних засобах, у тому числі і по цивільних.

Тому наразі кордон України постійно укріплюється. «Це, власне, сотні кілометрів і протитранспортних ровів, і сотні кілометрів різного роду парканів з різних елементів, які встановлюються безпосередньо на лінії кордону. Це також знищення всіх можливих шляхів, які йдуть через державний кордон. І на додачу це фортифікаційне облаштування поблизу кордону та прикордоння», – зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти обстріляли прикордоння Сумщини чотири рази: загинув неповнолітній хлопець

Українські Національні Новини

Війна