vony-khotily-shchob-ne-bulo-zhodnoi-vidpovidalnosti-za-zryvy-postachannia-zhumadilov-pro-firmy-yaki-zablokuvaly-tendery-po-kharchuvanniu-dlia-zsu

Вони хотіли, щоб не було жодної відповідальності за зриви постачання - Жумаділов про фірми, які заблокували тендери по харчуванню для ЗСУ

 • 26609 переглядiв

Жумаділов висловився про фірми, які заблокували тендери по харчуванню для ЗСУ.

Фірми, які заблокували проведення перших тендерів "Державного оператора тилу" на постачання продуктів харчування для ЗСУ, хотіли, щоб не було жодної відповідальності за невиконання умов контрактів. Про це в інтерв'ю "Українському радіо" розповів гендиректор ДОТ Арсен Жумаділов, пише УНН.

Деталі

"Це той бізнес, який вирішив спробувати підняти ставки, щоби держава пішла на їхні дуже дивні умови. Вони хотіли, щоб взагалі не було ніякої відповідальності за зриви постачання, щоб не було змін у цінах, коли ринок іде вниз. Щоб ви розуміли, ми прописали такі умови контракту, що коли ринок змінюється, дешевшає та чи інша продукція, – це має відображатись у наших контрактах. Тобто, щоб не було ситуації, як по сезонних овочах. Щоб не було ситуації, як було по гречці, коли в супермаркетах вона коштувала 20-25 гривень, а по контрактах вона досі була 40 або 50+ гривень за кілограм. Але всі ці умови для постачальників були неприйнятними. Вони хотіли, щоб все залишалося по-старому. І хотіли на своїх умовах домовитись. Можу сказати, що їхній демарш не вдався. Ми уже законтрактували і продовжуємо контрактувати постачальників", - зазначив Жумаділов.

За його словами, діями цих фірм мали б зацікавитися правоохоронні органи.

"Я не виключаю, що ці постачальники спробують якимось чином дискредитувати вже самі поставки. Але... Ми все ж таки країна, яка воює. І я сподіваюся, що на цьому етапі правоохоронні органи вже мають дати свою оцінку тому, що відбувається. Бо, насправді, на цьому етапі це вже буде нічим іншим, як перешкоджання діяльності Збройних Сил України", - додав гендиректор ДОТ.

Нагадаємо

11 березня ДОТ оголосив про підписання перших договорів на постачання продуктів харчування до ЗСУ без використання електронної системи. Середня ціна за комплект становила 109,35 грн за одиницю.

Перед цим Київський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову щодо оскарження вимог, встановлених у проєкті договору про закупівлю продуктів харчування для ЗСУ.

Зокрема, позивач оскаржував вимоги щодо зобов'язання постачальників вчасно реєструвати податкові накладні та надавати замовнику можливість перевіряти умови зберігання продуктів харчування, що постачатимуться військовослужбовцям.

Після цього фірми, які заявилися на участь в тендерах, знялися з них.

Раніше Колегія Шостого апеляційного адміністративного суду за позовом фірми "Трейд Граніт Інвест" своїм рішенням скасувала умову про заборону участі в тендерах тих постачальників, які не виконали свої зобов'язання перед Міністерством оборони України в 2022-2023 роках.

Через це "Державний оператор тилу" був змушений скасувати 11 тендерів.

Фірма "Трейд Граніт Інвест" скоріш за все причетна до потужної інформаційної атаки на нову команду Міноборони та ДОТ, за якою міг стояти зрадник України віктор медведчук.

Закупівля продуктів харчування напряму у виробників для ЗСУ дасть до 20% економії коштів – гендиректор ДОТ14.03.24, 18:11

Популярні

Новини по темі