voni-prosto-gulyali-po-ploschi-zi-svoyimi-batkami-zelenskiy-pro-postrazhdalikh-u-chernigovi-ditey

"Вони просто гуляли по площі зі своїми батьками": Зеленський про постраждалих у Чернігові дітей

 • 1144184 переглядiв

КИЇВ. 19 серпня. УНН. Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи з робочим візитом у Швеції, повідомив, що від російської атаки по центру Чернігова у суботу постраждало 12 дітей, ще одна загинула. На спільній пресконференції з прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном він висловив співчуття рідним та близьким, передає УНН.

Цитата

"Я хочу сказати кілька слів про наше місто Чернігів - світле, українське місто. Цього ранку росія завдала ракетного удару по Чернігову, просто по центральній площі, де розташовані звичайні будинки, де є міський театр. У міському театрі було дуже багато людей, на вулиці було багато людей.Понад 90 людей поранено, серед них 12 дітей. Вони просто гуляли по площі зі своїми батьками", - наголосив Зеленський.

Деталі

Очільник держави поінформував, що наразі відомо про сімох загиблих – серед них дитина шести років. Мама дитини перебуває у реанімації у важкому стані.

"Я хотів би висловити свої співчуття тим, хто втратив близьких і рідних від цього очевидно терористичного російського удару", - сказав він.

Прем'єр Швеції теж висловив співчуття у зв'язку з російським нападом.

"Пане президент Зеленський. Дозвольте, перш за все, від щирого серця висловити свої співчуття через жахливий російський напад на Чернігів і втрату життів. Це акт брутальності, який ми засуджуємо зі Швеції. І він ще раз наголошує на потребі відстоювати вас у вашій боротьбі", - заявив Крістерссон.

Нагадаємо

Заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба повідомив про 119 поранених внаслідок російського удару по центру Чернігова у суботу.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    міноборони рф заявило про нову атаку дрона по москві

     • 1002416 переглядiв