ukenru
vlada-afganistanu-pidtverdili-zakhoplennya-talibami-kandagara

Влада Афганістану підтвердили захоплення талібами Кандагара

 • 16107 переглядiв

КИЇВ. 13 серпня. УНН. Афганська влада підтвердила, що бойовики терористичного руху "Талібан" захопили Кандагар на півдні Афганістану - другий за чисельністю населення місто країни (понад 491 тисячі осіб). Про це в ніч на п'ятницю, 13 серпня, повідомляє агентство AP, передає УНН. Ісламісти ще кількома годинами раніше заявили про взяття адміністративного центру однойменної провінції.

Деталі

Таким чином, після тижневого наступу таліби контролюють центри вже 12 провінцій.

За словами офіційних осіб, Кандагар перейшов в руки бойовиків ввечері 12 серпня. При цьому, за даними джерел AP, низка урядовців, що знаходилися в місті, змогли дістатися до Міжнародного аеропорту Кандагара і покинути місто повітряним шляхом.

У Досі представники влади запропонували талібам розділити владу

Тим часом, на зустрічі з мирного врегулювання в столиці Катару переговорники від уряду Афганістану запропонували представникам талібам розділити владу в країні в обмін на припинення бойових дій, вказує агентство AFP, цитуючи урядові джерела. Прогресу в діалозі в Досі, однак, зафіксовано не було.

У спільній заяві, зокрема, підкреслювалося, що сторони повинні якнайскоріше досягти політичної угоди і всеосяжного припинення вогню. У переговорах взяли участь представники уряду в Кабулі, США і ЄС, а також ісламістів.

Нагадаємо

Раніше стало відомо, що США відправляють війська в аеропорт Кабула для евакуації співробітників посольства.

Українські Національні Новини

Новини Світу