ukenru
vkrai-vazhlyvo-shchob-ukraina-nehaino-otrymala-bilshe-resursiv-blinken

"Вкрай важливо", щоб Україна негайно отримала більше ресурсів - Блінкен

 • 15648 переглядiв

Країни G7 зобов'язалися надати Україні більше засобів протиповітряної оборони, боєприпасів та артилерії, щоб допомогти відбити російське вторгнення, водночас вивчаючи можливості використання заморожених російських активів для підтримки України.

"Вкрай важливо" Україні негайно отримати більше ресурсів, щоб допомогти її відбиттю вторгнення росії, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен після зустрічі "Групи семи" (G7), пише УНН з посиланням на Sky News.

"Їй потрібно більше засобів протиповітряної оборони, більше боєприпасів, більше артилерії - союзники та партнери, включаючи країни G7, прихильні досягненню цього", - сказав Блінкен.

Держсекретар далі заявив, що, якщо Китай хоче покращити відносини з Європою, він не може продовжувати допомагати росії, поки вона атакує Україну, додавши, що Пекін є "основним постачальником оборонно-промислової бази росії", пише видання.

19.04.24, 12:47 • [views_0]

Тим часом міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні, як вказано, заявив, що "Група семи" хоче подивитися, чи зможе вона використати заморожені російські активи, що зберігаються на Заході, а не лише відсотки від них.

Таяні сказав, що існує встановлена правова основа для використання відсотків від заморожених коштів, але тепер експерти вивчають, чи можна використовувати сам капітал для допомоги Україні.

19.04.24, 14:55 • [views_0]