vitsepremyerka-vereschuk-pidbila-pidsumki-roboti-gumanitarnikh-koridoriv-za-sogodni

Віцепрем’єрка Верещук підбила підсумки роботи гуманітарних коридорів за сьогодні

 • 90119 переглядiв

КИЇВ. 22 березня. УНН. Віце-прем’єр-міністр України Ірина Верещук доповіла про результати роботів гуманітарних коридорів за сьогоднішній день, 22 березня, повідомляє УНН.

Деталі

Сьогодні була забезпечена робота гуманітарного коридору для евакуації маріупольців. З міста Бердянськ було евакуйовано 1 100 маріупольців.

Наразі вони вже перебувають у Запоріжжі.

Також гуманітарним коридором з Маріуполя до Запоріжжя сьогодні дісталися 5 926 людей на власному транспорті.

До міста Бердянськ також була завезена гуманітарна допомога.

Також сьогодні доїхали до міста Бердянськ 24 автобуси, які завтра о 9:00 розпочнуть забирати людей з точки збору біля міського спорткомплексу. Разом з автобусами в місто вже завезено 2 вантажівки гуманітарної допомоги на 2 муковози.

Завтра зранку із Запоріжжя планується відправка додаткових автобусів та бензовоз з пальним для дозаправки автомобілів маріупольців у Бердянську.

Також у Бердянську продовжують працювати штаби, де маріупольцям надається вся необхідна допомога.

Однак окупаційні війська сьогодні порушили домовленості і не впустили автобуси для евакуації маріупольців з селища Нікольське та Мелекіно.

11 автобусів та 2 машини ДСНС були захоплені на російському блокпості на в’їзді Мангуш та відведені у невідомому напрямку.

"Станом на 21:15 Україні невідома доля 11 водіїв та 4 представників ДСНС. Ми терміново вимагаємо від Міжнародного Комітету Червоного Хреста та ООН зробити все, щоб наші люди були негайно звільнені", - заявила Ірина Верещук.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Путіна заявили, за яких умов застосують ядерну зброю

     • 2946311 переглядiв

    США не спостерігають військової допомоги Китаю росії

     • 135382 переглядiв