ukenru
virus-paniki-girshiy-za-koronavirus-todurov

Вірус паніки гірший за коронавірус - Тодуров

 • 21511 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Істерія навколо коронавірусу не виправдана, так як в аваріях і від серцево-судинних захворювань помирає в рази більше людей. Україна заблукала в реформах, і лише повернувшись до медсистеми Семашко - вдасться відновити медицину в країні. Про це в ефірі ток-шоу "Голос народу" повідомив лікар-кардіохірург, директор Інституту серця Борис Тодуров, передає кореспондент УНН.

"Істерика, яка сьогодні є з приводу коронавірусу, багато в чому не виправдана. У нас в рік помирає 6 тисяч осіб від спроб суїциду, близько 4 тисяч гине під колесами автомобіля, я вже не кажу, скільки гине від туберкульозу - більше 10 тисяч, гинуть від серцево-судинних захворювань - більше 300 тисяч в рік, і з цього приводу ні у кого немає серйозних хвилювань, це ніби як природно. Тому якщо взяти статистику щодо коронавірусу, і порахувати скільки помирає і скільки вже померло, і скільки ми можемо припустити - помре, то загалом, істерика не виправдана ... Вірус паніки гірший за коронавірус, так", - вважає лікар.

Тодуров вважає, добре, що Білорусь зберегла систему Семашко, яка чітко заточена на профілактику, на імунізацію, на всі щеплення, це практично система Радянського союзу, тільки добре фінансована і дуже високотехнологічна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь заборонила вивозити з країни гречку, цибулю і часник

"У Білорусі працює санстанція, працюють інфекційні лікарні, які фінансуються державою, в Білорусі збережена управлінська вертикаль, і дуже чітко співпрацює прикордонна служба з медициною, з виявленням, з поліцією, зі службою безпеки. Всі ці служби працюють разом. (В Україні - ред.) заблукали в реформах, ми не просто заблукали - ми зруйнували медицину, яку мали.

Білорусь зберегла всі плюси, що мала радянська медицина, і примножила їх, забезпечивши свою медицину хорошим фінансуванням. Це оптимальний шлях для української медицини, туди треба додати 20% приватних клінік для багатих людей і зберегти ту систему, що у нас була", - зазначив Тодуров.

Нагадаємо, що в Україні вже підтверджено 1251 випадок COVID-19 .

Українські Національні Новини

Суспільство