ukenru
virobnitstvo-iphone-v-indiyi-zbirayutsya-rozshiriti-foxconn-uzhe-maye-konkretni-plani

Виробництво iPhone в Індії збираються розширити: Foxconn уже має конкретні плани

 • 909035 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Компанія Foxconn, яка є найбільшим постачальником для Apple, планує розпочати виробництво iPhone в штаті Карнатака на півдні Індії до квітня наступного року, пише BBC, передає УНН.

Деталі

Foxconn вже виробляє попередні версії iPhone на своєму заводі в сусідньому штаті Тамілнад з 2017 року. За новими планами, є намір інвестувати 700 мільйонів доларів у новий завод в штаті Карнатака. Проект оцінюється в 1,59 мільярда доларів.

Рішення Apple про виробництво своєї флагманської моделі в Індії є частиною стратегії заміни ланцюжків поставок та зменшення залежності від Китаю.

Зростання торговельної напруги між США та Китаєм, ймовірно, спонукало Apple до цього рішення.

Виробництво iPhone в Індії допоможе знизити витрати на виробництво і розширити присутність компанії на ринку. Також може мати позитивний вплив на індійський ринок, забезпечуючи більше робочих місць та створюючи нові можливості для місцевого виробництва смартфонів. Зараз на Foxconn припадає лише 5% від загального виробництва iPhone, тому новий завод у штаті Карнатака може значно збільшити його виробництво.

Генеральний директор Apple Тім Кук вже відвідав Індію, аби відкрити перші два магазини в країні.

Нагадаємо

Ще минулого вересня технологічний гігант Apple заявив, що вироблятиме свій останній iPhone 14 в Індії, на тлі перенесення частини свого виробництва з Китаю.

Українські Національні Новини

Економіка