ukenru
vidmova-vid-antratsitu-z-donbasu-mozhe-prizvesti-do-yogo-podorozhchannya-i-nasalik

Відмова від антрациту з Донбасу може призвести до його подорожчання - І.Насалик

 • 9969 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Відмова від постачання вугілля антрацитової групи з зони АТО може призвести до підвищення цін на нього до 3 тис. грн за тонну. Про це під час години запитань до уряду заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, передає кореспондент УНН.

“На сьогодні ціна "Роттердам+“ не закладена в оптово-ринкову ціну електроенергії, а закладена ціна 1730 грн ... Зараз ціна за "Роттердамом+“ становила б 3-4,1 тис. грн залежно від поставок з ПАР, або з Австралії, або з Китаю, а ціна, яка діє на сьогодні, становить 1730 грн. Якщо ми повністю відмовимося від неконтрольованої зони, ми маємо розуміти, що ціна на диверсифікацію вугілля становитиме 3 тис. грн. Для цього необхідно перемножити 9 млн тонн вугілля антрацитної групи, які нам необхідні, на різницю 1,5 тис. грн”, — сказав Насалик.

Як повідомляв УНН, міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик заявив, що Україна має достатньо ресурсів, щоб відмовитись від вугілля антрацитової групи, яке надходить з окупованих територій Донбасу.

Українські Національні Новини

Економіка