ukenru
vid-pochatku-dobi-vorog-chotiri-razi-obstrilyav-pozitsiyi-zsu

Від початку доби ворог чотири рази обстріляв позиції ЗСУ

 • 3792 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. В районі проведення операції Об'єднаних сил від початку доби ворог чотири рази відкривав вогонь по позиціях Збройних сил України (ЗСУ). Про це повідомив речник прес-центру Міністерства оборони України полковник Максим Праута під час брифінгу, передав кореспондент УНН.

"Від початку цієї доби, станом на 9-ту ранку, зафіксовано 4 випадки відкриття російсько-окупаційними військами вогню, усі на Донецькому напрямку. Зауважу, що ворог продовжує нехтувати попередніми домовленостями, і знову вдався до застосування важкого озброєння", - зазначив він.

За його словами, з опівночі противник протягом майже півтори години вів вогонь з кулеметів великого калібру, провокуючи війська ЗСУ. Також вночі майже дві години окупанти обстрілювали позиції підрозділів Об’єднаних сил біля Гнутового з піхотного озброєння. Після 7-ї ранку ворог знову активізувався поблизу цих населених пунктів.

Військовослужбовці Збройних Сил України нарахували 3 розриви мін 82-го калібру в районі Лебединського, в біля Гнутового ворог відкривав вогонь з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

При цьому М. Праута додав, що українські військові вогонь у відповідь не відкривали. Втрат у лавах Об’єднаних сил від початку поточної доби немає, ситуація повністю контрольована українськими підрозділами.

Нагадаємо, вчора, 16 жовтня, ситуація в районі проведення операції залишалася цілком контрольованою Об’єднаними силами. Бойовики 19 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ. При цьому ворог тричі застосовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП