vaks-zaochno-areshtuvav-eksnardepa-kriuchkova

ВАКС заочно арештував екснардепа Крючкова

 • 9609 переглядiв

Вищий антикорупційний суд застосував до екснардепа, який обвинувачується у справі щодо заволодіння понад 1,5 млрд грн компаній "Черкасиобленерго" та "Запоріжжяобленерго", запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Про це УНН повідомляє із посиланням на ВАКС. 

З джерел УНН стало відомо, що йдеться про екснардепа Дмитра Крючкова. 

Сьогодні, 04 жовтня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання прокурора САП та застосувала до екснардепа, який обвинувачується у справі щодо заволодіння понад 1,5 млрд грн компаній "Черкасиобленерго" та "Запоріжжяобленерго", запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

- йдеться у повідомленні ВАКС.

ВАКС також постановив здійснювати стосовно обвинуваченого спеціальне судове провадження за відсутності обвинуваченого. 

Напередодні правозахисна організація Transparency International Ukraine повідомила, що у четвер, 3 жовтня, ВАКС частково задовольнив позов Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та оголосив колишнього народного депутата Дмитра Крючкова в міжнародний розшук.

Нардепа Клочка судитимуть за незаконне збагачення на 11 млн гривень03.10.24, 15:55

Нагадаємо

Екснардепа обвинувачують заволодінні понад 1,5 млрд грн компаній "Черкасиобленерго" та "Запоріжжяобленерго". 

У 2016 році його вже оголошували у розшук. У 2019  екстрадували з Німеччини до України. Після цього детективи НАБУ його затримали в аеропорту "Бориспіль". У квітні 2019 року Соломʼянський районний суд Києва обрав Дмитру Крючкову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу у 7 млн 111 тис. грн. Згодом він сплатив заставу та вийшов з-під варти.

Популярні

Новини по темі

ВАКС заочно арештував екснардепа Крючкова

 • 9609 переглядiв

Завтра в Україні не планують вимикати "світло"

 • 9625 переглядiв