vaks-rozpochav-rozghliad-spravy-eksholovy-verkhovnoho-sudu-kniazieva-po-suti

ВАКС розпочав розгляд справи ексголови Верховного Суду Князєва по суті

 • 9121 переглядiв

Вищий антикорупційний суд почав розгляд справи Всеволода Князєва, обвинуваченого в отриманні хабаря. Ексголову ВС підозрюють у отриманні 2,7 млн доларів за ухвалення рішення на користь бізнесмена.

Вищий антикорупційний суд розпочав розгляд по суті у справі щодо колишнього Голови Верховного Суду Всеволода Князєва, обвинуваченого в отриманні хабаря, повідомили у САП, пише УНН.

28 серпня 2024 року у Вищому антикорупційному суді розпочався розгляд по суті у справі стосовно колишнього Голови Верховного Суду, обвинуваченого в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі

- йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що у судовому засідання прокурор оголосив обвинувальний акт, після чого сторони виступили зі вступними промовами.

Також суд розпочав дослідження матеріалів, наданих стороною обвинувачення

- інформує САП.

Наступне засідання у справі призначено на 9 вересня 2024 року на 10:00.

Доповнення

Ексголова Верховного Суду Всеволод Князєв фігурант справи про хабар. За даними НАБУ, кошти надавались власником групи "Фінанси і кредит" за ухвалення рішення на його користь.

Аби не допустити втрату акцій, на початку березня 2023 року бізнесмен, як вказали в НАБУ, вступив у змову з адвокатом, який мав зв’язки з тодішнім головою Верховного Суду.

Протягом березня-квітня 2023 року він передав адвокату 2,7 млн дол. (1,8 млн дол. – голові та суддям Верховного Суду, решта – як "оплата" посередницьких послуг), повідомили у НАБУ.

15 травня 2023 року під час отримання другого траншу у сумі 450 тис. дол. тодішнього голову Верховного Суду й адвоката було викрито "на гарячому". Наступного дня їм повідомили про підозру. Наразі справу передали до суду.  

Анна Мурашко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Кількість платіжних терміналів зросла на понад 7,1% - НБУ

     • 11985 переглядiв